Rozhovory
V rámci sekcie ROZHOVORY sme pre Vás pripravili zaujímavé rozhovory na aktuálne témy so slovenskými vinármi. Rozhovory budú pravidelné a ich súčasťou bude aj súťaž o mix kartón vína. Stačí správne odpovedať na súťažnú otázku a práve vy sa môžete stať výhercom kvalitného slovenského vínka. Popri možnosti vyhrať vína od vinára s ktorým sme pripravili rozhovor, sa môžete zapojiť do tejto sekcie aj zaslaním tipov na vinárov s ktorými chcete, aby sme pripravili rozhovor, ako aj zaslaním otázok, ktoré Vás v súvislosti s ním zaujímajú. Vaše návrhy nám zasielajte prostredníctvom formulára.
Rozhovor a súťaž - Pivnica Radošina
01.02.2012
Rozprávame sa s Ing. Petrom Lukačovičom (vedúcim vinárskej výroby). 1. Ako si spomínate na Vaše vinárske začiatky? Kto Vás k vínu priviedol? Nad mojou rodnou obcou Bojná vlastnil snáď každý kúsok vinohradu. Aj môj dedo gazdoval a obrábal malý vinohrad, ktorý mu po združstevnení zobrali. Po revolúcii nám bol zarastený a zdevastovaný pozemok vrátený. čítaj ďalej...
Rozhovor a súťaž s PD Mojmírovce
01.12.2011
Rozprávame sa s Ing. Jurajom Majšíkom (technológom PD Mojmírovce). 1. Ktorú odrodu z bielych a červených vín preferujete a čím Vás očarila? Rizling rýnsky - veľkosťou, mám ho jednoducho rád, je zaujímavé sledovať jeho vývoj počas zrenia, dobre spravený rizling rýnsky má nezameniteľný rezký šmak v dochuti, Sauvignon pre mimoriadne príťažlivú vôňu v mladom víne, takisto ma oslovuje jeho šmrncovná, akoby jemne bylinkovo - korenistá chuť čítaj ďalej...
Rozhovor a súťaž s VÍNO NATURAL Domin & Kušický
01.10.2011
Rozprávame sa s Ing. Jánom Dominom (majiteľom firmy). 1. VÍNO NATURAL Domin & Kušický je na Slovensku synonymom BIOvín. Ako ste sa k týmto vínam dostali a prečo ste sa rozhodli práve pre výrobu BIOvín? V roku 1990 som s 20 členmi založil spoločnosť NATURAL-ALIMENTARIA čítaj ďalej...
Rozhovor a súťaž s Food Farm - GOLGUZ
01.08.2011
Rozprávame sa s p. Kováčom (obchodným riaditeľom). 1. Ako ste sa dostali k vínu a čo pre Vás víno znamená? Blízko k vínu som sa ocitol zhodou okolností, ktoré ma priviedli v pravý čas na správne miesto. Či to už bolo len tou zhodou okolností alebo to tak chcel osud, dôležité pre mňa dnes je, že som veľmi rád, že to tak osud zariadil, pretože víno, samozrejme vrátane mojej rodiny radím medzi moje lásky. čítaj ďalej...
Rozhovor a súťaž s Tokaj & CO
01.06.2011
Rozprávame sa s p. Ing. Milanom Kakašom (technológom Tokaj & CO). 1. Ako ste sa dostali k tokajskému vínu a čo pre Vás znamená? K tokajskému vínu som sa dostal viacmenej náhodou. V deviatom ročníku ZŠ som riešil problém kam sa prihlásiť do školy, čo študovať. čítaj ďalej...
Rozhovor a súťaž s VÍNO NITRA
01.04.2011
Rozprávame sa s p. Jozefom Adamovičom (výrobným riaditeľom VÍNO NITRA). 1. Ako ste sa dostali k vínu a ako k spoločnosti VÍNO NITRA? Pochádzam z vinohradníckeho kraja, z Rače, takže mi vinárstvo prirástlo k srdcu už v mladom veku. Vždy ma priťahovala výroba vína a práca s ním. A po štúdiu na Vinárskej škole v Modre a následne v Nitre, som sa v tom len utvrdil... čítaj ďalej...
Rozhovor a súťaž so CHATEAU MODRA
01.02.2011
Rozprávame sa s p. Eduardom Šebom ml. zo CHATEAU MODRA. 1. Vo Vašom prípade je otázka typu ako ste sa dostal k vínu asi zbytočná. Ale predsa len, priblížte nám vinársku históriu Vašej rodiny. Je pravdou, že u nás v rodine je tento vzťah jasný. čítaj ďalej...
Rozhovor a súťaž - KARPATSKÁ PERLA
04.12.2010
Rozprávame sa s p. Ladislavom Šebom z KARPATSKEJ PERLY. 1. Ktorý moment vo Vašom živote rozhodol o tom, že sa idete profesionálne venovať vínu? Keď som sa oženil. Spolu s manželkou sme vo Vinosadoch pomáhali svokrovcom vo vinici aj v pivnici. čítaj ďalej...
Rozhovor a súťaž s VÍNO-MASARYK
01.11.2010
Rozprávame sa s p. Alojzom Masarykom z VÍNO-MASARYK. 1. Čo pre Vás znamená víno? Víno pre mňa znamená všetko preto, lebo od malička bol môj sen mať svoj vinohrad a svoju „búdu“ /pivnicu/ a toto všetko sa mi splnilo na 200%. čítaj ďalej...
Rozhovor a súťaž s Vinárstvo Blaho
01.10.2010
Rozprávame sa s p. Blahom z Vinárstva Blaho. 1. Kto Vás priviedol k vínu a prečo ste sa mu rozhodol venovať profesionálne? V Zelenči, hoci je to len okrajová vinárska oblasť, bolo vždy veľa drobných pestovateľov hrozna, takže s vínom som sa stretával v podstate od malička. čítaj ďalej...