Someliér Pali odporúča
03.04.2019
Tieto sviatočné dni sa už tradične spájajú nielen s olievaním a šibaním krásnych slovenských žien a dievčat, ale ich neodmysliteľnou súčasťou sa stávajú aj regionálne kulinárske špeciality. Ozajstnému gurmánovi zaplesá srdce pri pohľade na stôl s hrudkou, údenou šunkou, klobáskami, veľkonočnou plnkou, k tomu všetkému chren, smotana, cvikla a samozrejme čerstvý voňavý chlieb alebo koláč.
Na veľkonočnom stole však nesmie chýbať ani víno – nápoj kráľov… Zapíjať takéto dobroty vodou by bolo hriechom, zapíjať ich pivom barbarstvom a zapíjať ich pálenkou by bolo šialenstvom. Jedine víno je nápoj hodný takýchto sviatočných chvíľ!
Skúsili ste už niekedy snúbiť údenú šunku s mladým, sviežim Devínom? Vrelo odporúčam Devín, Solaris výber z hrozna ročník 2018.
K hrudke sa krásne hodí sladký Tokajský výber 3 putňový ročník 2003.
Klobásy a veľkonočnú plnku priam ideálne dopĺňajú Furminty. Vyskúšajte Furmint SC – výber z hrozna ročník 2017.
Sviatky si nikto z nás nevie predstaviť bez rôznych sladkých zákuskov, aj k nim máme pre Vás pripravený široký sortiment vysokokvalitných vín. Ak obľubujete ovocné bublaniny, ideálnym nápojom je Muškát žltý ABBREVIO polosuchý ročníka 2016. Ak dávate prednosť výrazne sladkým zákuskom s plnkou, nebojte sa vyskúšať Furmint Saturnia, cibébový výber ročníka 2013. K punčovým a medovým plnkám sa najlepšie hodí Muškát žltý Saturnia, slamové víno ročníka 2012.
Ak Vás táto kombinácia zaujala tak neváhajte a objednajte si tento set V DREVENOM DARČEKOVOM BALENÍ.
Na zdravie si s Vami pripíja a krásne sviatky želá, Someliér Pavol.
Zdroj: Ostrožovič, www.ostrozovic.sk