Nové vína KARPATSKEJ PERLY už v predaji
Milí priatelia,
radi by sme Vás informovali o nových prírastkoch v našej ponuke. Všetky tieto vína sú v predaji od 15.5.2012 a budete ich môcť ochutnať u nás na Otvorených pivniciach na sv. Urbana. Medzi nimi nájdete aj jedno z najúspešnejších vín na súťažiach v roku 2012 VARIETO Devín 2011 so zlatou medailou z Concours Mondial de Bruxelles 2012 a striebrom z Bacchus Madrid 2012. Určite Vás zaujmú aj 4 ŽIVLY červené 2008, už druhý ročník nášho jedinečného cuvée zo 4 najlepších odrôd ročníka.
4 ŽIVLY 2008, neskorý zber
Cuvée 4 ŽIVLY má pôvod vo vinici Suchý vrch pri Šenkviciach. Je tvorené dokonalou kombináciou štyroch vín ročníka 2008. Použité odrody sú Pinot Noir, Cabernet Sauvignon, André a Alibernet. Vyzrievalo 2 roky vo francúzskych barikových sudoch a je to naše najlepšie červené...
VARIETO Aurelius 2011, výber z hrozna, polosladké
Aurelius pochádza z kríženia odrôd Neuburské a Rizling rýnsky. Na našom Suchom vrchu sa mu darí mimoriadne. V každom roku má vysokú cukornatosť a vďaka tomu ho ponúkame ako polosladké. Farba vína je zlatožltá, vôňa plná lipových a lúčnych kvetov. V chuti korenisté s lahodnou medovou dochuťou. Podávajte vychladené na 10-12 ºC k tvrdým vyzretým syrom alebo k husacím hodom.
VARIETO Chardonnay 2011, neskorý zber, suché
Krásne zamatové Chardonnay z nášho modranského vinohradu Noviny. Má sýtu zelenožltú farbu a typickú výraznú odrodovú vôňu. Chuť vína je extraktívna, bohatá, s lahodnou orieškovo-ovocnou dochuťou. Víno má potenciál rásť do krásy. Podávajte vychladené na 10-12 ˚C k sladkovodným či morským rybám na grile alebo tvrdým syrom.
VARIETO Cabernet Sauvignon 2009, výber z hrozna, suché
Výnimočný teplý ročník a skvelá lokalita dali vznik tomuto mohutnému kabernetu. Má tmavú višňovo-rubínovú farbu a typickú vôňu čiernych ríbezlí, prezretých lesných plodov a čierneho korenia. Harmonická plná chuť s tónmi dreva zanecháva veľmi dlhý dojem. Víno vyzrievalo 2 roky vo francúzskych a slovenských barikových sudoch, je vhodné na vyzrievanie vo fľaši. Podáva sa pri teplote 16-18°C k pečenému hovädziemu mäsu, nízkej lovnej zveri a tvrdým údeným syrom.
VARIETO Devín 2011, výber z hrozna, suché
Terroir Suchý vrch – spojenie hrozna, jedinečného regiónu a pôvodných kvasiniek. Sýta zelenožltá farba a ovocno-korenistý buket sú typickými znakmi tejto slovenskej odrody. Vo vôni i chuti nájdeme žltý melón, citrónovú kôru, rebarboru aj biele korenie. Chuť vín je pikantná a extraktívna. Je vhodné na vyzrievanie vo fľaši. Podávame pri teplote 9-11 °C k tvrdým vyzretým syrom alebo k jedlám orientálneho typu.
VARIETO Pinot Gris 2011, výber z hrozna, suché
Víno pochádza z vinice Suchý vrch pri Šenkviciach. Má výraznú slamovo-zlatistú farbu a intenzívnu vôňu a chuť. Vôni dominujú tóny sušeného tropického ovocia, vanilky a lieskových orechov. Víno podávame pri teplote 10-12 °C k rôznym úpravám bravčového mäsa a polotvrdým syrom gouda alebo ementál.
VARIETO Rizling vlašský 2011, výber z hrozna, polosladké
Víno charakterizuje zelenožltá farba a výrazná vôňa prezretého hrozna, citrusov a agátových kvetov. V plnej ovocnej chuti dominuje sušené ovocie a agátový med. Dlhá dochuť vína je podporená vyšším obsahom zvyškového cukru. Podávame vychladené na 9-11 ºC k syrom s modrou plesňou, pikantnej úprave bieleho mäsa a husacím špecialitám.
Zdroj: KARPATSKÁ PERLA, www.karpatskaperla.sk
Publikované: 17.05.2012