Pridajte Vaše podujatie Zatvoriť

 
Prihlasovacie meno:
Prihlasovacie heslo:
 
 
Uvodná stránka
Blog
Kam na víno v roku 2020

Kam na víno v roku 2020

04.01.2020

BEDEKER VINÁRSKYCH PODUJATÍ je tu! Naša snaha informovať Vás o vinárskych podujatiach sa tento rok (po úspešnom ukončení predaja stolového VINÁRSKEHO KALENDÁRA 2024) opäť sústreďuje na web. Prinášame Vám sumár 36 top podujatí, na ktoré sa môžete počas roka tešiť, a na ktorých máte jedinečnú možnosť stretnúť osobne aj tvorcov Vašich obľúbených vín. Podujatia sú rozčlenené podľa jednotlivých vinohradníckych oblastí a zoradené podľa dátumu.

Malokarpatská vinohradnícka oblasť

26. - 27. január Deň svätojurských pivnícwww.sjvs.sk – 17. ročník obľúbeného podujatia počas ktorého sa na Vás teší viac ako 30 vinárov v 25 pivniciach. V piatok aj v sobotu sa otvoria pivnice od 13:00 do 20:00 hod. V cene vstupenky sú aj kupóny na nákup vína v hodnote 15 Eur. Zakúpená vstupenka platí len na daný deň (buď piatok alebo sobotu).

03. február Bielske vínne chodníčkywww.bielvinalia.sk – spolok vinohradníkov, vinárov a priateľov vína vo Veľkom Bieli Vás srdečne pozýva na podujatie Bielske vínne chodníčky 2024, kde máte možnosť nahliadnuť do pivníc bielskych vinárov a prechutnať množstvo vynikajúcich a neopakovateľných vín. Žiadna masová akcia, ale príjemná návšteva 7 vinárov v 5 pivniciach. Vstupné je 18 Eur, z toho 10 Eur sú kupóny, za ktoré si môžete nakúpiť obľúbené vínka. Predaj lístkov je obmedzený na 200 kusov. Podujatie sa koná v čase 14:00 - 20:00 hod.

10. február Pezinské vínne pivnice a dvorywww.malekarpaty.travel – počas 16. ročníka môžete opäť zažiť Vínnu tour Pezinkom, v čase od 13:00 do 21:00 hod. V širšom centre mesta Pezinok na jednotlivých zastávkach členovia Združenia pezinských vinohradníkov a vinárov ponúknu to najlepšie, čo ukrývajú ich pivnice a dvory. Spojte putovanie za výborným vínkom s prehliadkou mesta a jeho historických zákutí.

23. marec Pekné víno s rozhľadomwww.karpatskaperla.sk – podujatie v réžii rodinného vinárstva KARPATSKÁ PERLA. Okrem skvelých vín je táto akcia charakteristická aj vynikajúcou gastronómiou. Bude sa aj športovať, už tradične bude prebiehať súťaž v behu na rozhľadňu. Podujatie bude prebiehať v čase 12:00 - 21:00 hod.

27. apríl Za vínom do Šenkvíc – 13. ročník – www.zavinomdosenkvic.sk – všetkých návštevníkov čaká tradičná slovenská kuchyňa s ochutnávkou miestnych špecialít podľa receptúr šenkvických babičiek a samozrejme obľúbená šenkvická muzika. Okrem degustácie vín je pre návštevníkov sprístupnený Náučný vinohradnícky chodník. Tvorí ho vzorka vysadených 30 najznámejších starých a nových odrôd viniča, 15 typov vedení viniča, ktoré boli v minulosti vo vinohradníctve využívané. Tak hor sa do Šenkvíc za skvelým vínom a bohatým sprievodným programom.

4. máj Fraštacké putovanie za vínom – 16. ročník – www.cechvinarov.sk – prijmite pozvanie na degustáciu kvalitných slovenských vín v Hlohovci. Množstvo účastníkov s degustačným pohárom a taštičkou zavesenou na krku sa už tradične presúva po hlohoveckých vinotékach, pivniciach a reštauráciách s cieľom nájsť si svojho favorita. K dispozícii je aj kyvadlová doprava, ktorá Vás z centra mesta zavezie priamo do vinárstva Golguz, ako aj do reštaurácie Viecha Jašter na Starej hore, kde sa môžete gastronomicky posilniť.

PODUJATIE ZRUŠENÉVína na hrade Červený Kameň – 10. ročník – www.mvc.sk – malokarpatskí vinári sa prezentujú v najväčších pivniciach hradu Červený Kameň. Nadýchnete sa históriou nasatých hradných pivníc, ochutnáte regionálnu gastronómiu a zrejúce syry. Degustáciu malokarpatských vín 30 vinárov spríjemní aj hudobná skupina, ktorá je už tradične súčasťou podujatia. Zabezpečená je kyvadlová doprava z Častej na Hrad Červený Kameň k autobusom prichádzajúcich z Bratislavy, Pezinka a Modry.

PODUJATIE ZRUŠENÉOtvorené pivnice na sv. Urbana – 14. ročník – www.mvc.sk – prvá z tria veľkých podujatí, ktoré organizuje Združenie Malokarpatská vínna cesta. Koná sa v máji, je to mladšia sestra novembrových otvorených pivníc. Návštevníci si pochvaľujú viac priestoru v pivniciach, vďaka menšiemu počtu predaných lístkov. Podujatie je tradične spojené s regionálnou gastronómiou a sprievodným programom.

PODUJATIE ZRUŠENÉVítanie Leta Vo Vinici – 4. ročník – www.vitanieletavovinici.sk – príjemné rodinné podujatie organizuje záujmové združenie regiónu Hlohovec – Šintava (OZ Región Pondus). Podujatie sa koná vo viniciach pri obci Bojničky a počas sobotného popoludnia môžu návštevníci ochutnať a „zoznámiť“ sa s vínami regiónu Pondus, ochutnať dobré jedlo, poprechádzať sa po krásnych viniciach a vypočuť si výbornú hudbu.

PODUJATIE ZRUŠENÉDeň otvorených búd v radošovských vinohradochwww.vinspol.sk – 8. ročník opäť ponúka možnosť poprechádzať sa medzi vinohradmi a ochutnať výborné vína od miestnych vinárov. Podujatie sa koná v čase od 12:00 do 20:00 hod., organizuje ho Vinohradnícky spolok Radošovce, ktorý je súčasťou vínnej cesty Záhorie.

13. jún 2020Putovanie za vínom Vinosady – vína od vinosadských vinárov každoročne prichádzajú domov z medzinárodných vinárskych súťaží s mnohými zlatými a striebornými medailami. Príďte ich ochutnať priamo do tejto úspešnejšej vinárskej obce a stretnúť sa s ich tvorcami. Podujatie bude prebiehať v čase 12:00 - 21:00 hod. Teší sa na Vás 20 vinárov, ktorí pre Vás otvoria svoje pivnice.

26. - 27. jún 2020Špacírka po račanských pivnicách – 4. ročník – www.rvspolok.sk – račiansky vinohradnícky spolok pripravil výnimočné podujatie Špacírka po račanských pivnicách. Počas dvoch dní môžete na tejto vinárskej akcii ochutnávať len vína dorobené z hrozna, ktoré bolo dopestované výlučne v račianskych vinohradoch. Svoje vínne pasy si rezervujte v predstihu na adrese info@rvspolok.sk. Počet pasov je limitovaný.

PODUJATIE ZRUŠENÉVíno a levanduľa – 9. ročník – www.zpvv.sk – degustácia vín pezinského vinohradníckeho rajónu s prehliadkou levanduľovej záhrady. Podujatie, ktoré organizuje Združenie pezinských vinohradníkov a vinárov sa uskutoční vo vinohradníckej lokalite Stará hora v Pezinku. Čaká na Vás viac ako 30 vinárov a skvelá gastronómia na mieste, kde sa vinič snúbi so stredomorskou flórou.

25. júl 2020Deň modranských pivníc – 17. ročník – www.modranskepivnice.sk – jarné putovanie po 40-tich modranských pivniciach, v ktorých nájdete viac ako 500 vín na ochutnanie a ktoré Vás očaria svojou históriou a neopakovateľnou atmosférou. Podujatie sa koná v čase od 13:00 do 22:00 hod. Organizátorom podujatia je OZ Víno z Modry.

júl - august 2020Letné ochutnávky šenkvických vinárovwww.zavinomdosenkvic.sk – spolok vinohradníkov a vinárov Šenkvice Vás pozýva každú sobotu večer na sériu letných ochutnávok šenkvických vín. Ochutnávky sa budú konať v čase od 17:00 do 22:00 hod., v priestoroch Obecného domu - Chorvátska 105. Zoznam vinárov, ktorí sa Vám budú počas leta venovať bude zverejnený na stránke www.zavinomdosenkvic.sk

15. august 2020Víno pod hviezdamiwww.vinopodhviezdami.sk – pezinské vinohrady pod Starou horou. Môžete sa tešiť na lokálne vinárstva, grilované dobroty, výborná káva či čokoláda, divinový guláš, koláčiky, syry z miestnej farmy a mnoho ďalšieho. Do toho bude hrať príjemná živá či reprodukovaná hudba. Pre tých, ktorí si budú chcieť niečo opiecť, bude prichystané ohnisko. Odporúčame priniesť si deku. Opäť bude k dispozícii aj hvezdársky ďalekohľad. Súčasťou bude aj bežecká súťaž Víno pod hviezdami RUN.

05. september 2020Deň vo vinohradoch – 12. ročník – www.mvc.sk – jedna z najkrajších akcií organizovaná združením Malokarpatská vínna cesta. Veď čo môže byť krajšie, ako kombinácia vinohradov, dozrievajúceho hrozna, muštu, burčiaku, vína, skvelých domácich špecialít a usmiatych ľudí. Akcia sa koná vonku, bolo by preto fajn, ak by organizátori vybavili na SHMÚ pekné počasie. A nezabudnite, do vinohradu sa dá ísť aj na bicykli!

24. október 2020Deň otvorených búd na Vínnej ceste Záhoriewww.vcz.sk – už od roku 2010 vinohradníci a vinári zo Záhoria pripravujú pre návštevníkov nielen svoje víno, ale tiež pohostenie, prezrieť si môžete taktiež priestory búd a pivníc. Akcia sa koná od 10:00 do 20:00 hod., pod patronátom Vínnej cesty Záhorie.

PODUJATIE ZRUŠENÉDeň vínnych pivníc v Trnave – 18. ročník – iba raz v roku máte jedinečnú možnosť objaviť pod povrchom Trnavy skryté vinárske „mesto pod mestom“. Opäť sa historické stredoveké pivnice naplnia viac ako tisíckou vínomilcov. Zaujímavosťou je, že ide o pivnice, ktoré nie sú bežne prístupné pre verejnosť. Svoje vína tu budú prezentovať nielen malokarpatskí vinári, ale aj vinári z iných oblastí Slovenska. Spoločne tak môžete ochutnať vína 60 vinárov, ktorí na Vás čakajú v 30 pivniciach mesta Trnavy, v čase od 13:00 do 21:00 hod. Objednávky vínnych pasov na vincech.tt@gmail.com.

07. november 2020Chute Malých Karpát – 5. ročník – www.chutemalychkarpat.sk – festival otvorených vinárstiev, gastronómie a kultúry. Festival spájajúci najsilnejšie prvky Malých Karpát: víno, gastronómiu a kultúru, ktoré sa navzájom dopĺňajú. Akcia sa koná v čase 11:00 - 21:00 hod. Tri desiatky vinárstiev, desiatka reštaurácií a množstvo regionálnych umelcov. Predaj vstupeniek bude spustený začiatkom októbra.

PODUJATIE ZRUŠENÉDeň otvorených pivníc – 21. ročník – www.mvc.sk – vrchol sezóny na malokarpatskej vínnej ceste je tu! Množstvo nažhavených vínomilcov vystupuje z áut a autobusov, začína sa okupácia pivníc na MVC. Akcia je dvojdňová (piatok-sobota), preto je vhodné si dopredu zabezpečiť ubytovanie a vychutnať si skvelé malokarpatské vína po obidva dni. Určite sa druhý deň nebudete nudiť, veď 220 vinárov pre Vás otvára svojich 170 pivníc od Bratislavy až po Trnavu.



Južnoslovenská vinohradnícka oblasť

PODUJATIE ZRUŠENÉMužlianska vínna túra – 4. ročník – www.vinnatura.sk – príďte ochutnať vína od viac ako 15 mužlianskych vinárov, ktorí pre Vás otvoria svoje pivnice a spoznať krásne miesta v mužlianskych vinohradoch. Čaká na Vás súťaž o vína, výstava malieb a pre deti je pripravený program v detskom kútiku.

PODUJATIE ZRUŠENÉStrekovský festival vína – 13. ročník – www.strekovin.sk – podujatie sa už tradične koná v prekrásnom prostredí strekovských viníc. Viac ako 10.000 návštevníkov robí z tohto podujatia najmasovejšiu vinársku akciu na Slovensku. 500 vzoriek vína od 50 vinárov nielen zo Slovenska, bohatý kultúrny program, atrakcie pre deti, folklór, večerný koncert hudobných skupín, skvelá južnoslovenská gastronómia, pohostinní strekovčania – toto všetko symbolizuje tento festival. A príďte naľahko, väčšinou tu býva horúco...


Nitrianska vinohradnícka oblasť

1. máj Deň otvorených dverí vinárstva Chateau Topoľčianky – 14. ročník – www.vinotop.sk – k dispozícií opäť viac ako 60 degustačných vzoriek nášho najväčšieho výrobcu vín. Prehliadky pivníc a archívu zdarma, vonku párty stan. Podávať sa budú slovenské špeciality a bude prebiehať ochutnávka syrov. Akcia sa koná aj v prípade zlého počasia, vtedy bude v predaji obmedzený počet vínnych pasov.

18. máj Deň otvorených dverí spojený s opekaním býka vo vinárstve TERRA WYLAK – 9. ročník – www.terrawylak.sk – vo vinárstve TERRA WYLAK vo Veľkom Záluží sa bude už tradične konať Deň otvorených dverí spojený s opekaním býka, v čase od 13:00 hod. Podujatie, počas ktorého sa koná aj prehliadka Folklórnych súborov a skupín, je určené pre rodiny s deťmi. Okrem ochutnávky vína z vinárstva Terra Wylak a prehliadky vinárstva je kulinárskym zážitkom pečený býk. Vstup a atrakcie pre deti sú zdarma.

TERMÍN ZRUŠENÝOtvorené vrábeľské pivnice – 7. ročník – www.vinovrable.sk – Združenie vrábeľských vinohradníkov Vás pozýva na degustáciu vín 30 vinárov, v čase 13:00 až 22:00 hod. Podujatie sa koná vo vrábeľských vinohradoch. Zabezpečená je aj bezplatná doprava minibusom po viniciach.

10. - 11. júl 2020Pivnica Radošina - Dni otvorených pivníc – 14. ročník – www.pivnicaradosina.sk – Pivnica Radošina po štrnástykrát otvára brány vinárstva všetkým milovníkom dobrého vína. Príďte ochutnať jedinečné radošinské vína pri tónoch ľudovej hudby a pečenom prasiatku.

11. júl 2020Deň otvorených pivníc Veľký Kýr – 9. ročník – www.cerdavin.sk – miesto konania: Pivničná ulička, Veľký Kýr, v čase 15:00 - 22:00 hod. Pivnice otvoria miestni vinári, ku ktorým sa pridajú tí najlepší profesionáli z Nitrianskeho regiónu. Podujatie bude sprevádzať hudobný program a ponúkať sa budú miestne gastronomické špeciality.

november 2020Nitriansky vínny festival – 11. ročník – www.nvf.sk – nitrianske hradné pivnice budú otvorené pre všetkých milovníkov dobrého vína. Až 50 vinárov z blízkeho i ďalekého okolia Vám príde ponúknuť svoje víno. Tešiť sa môžete aj na vína zahraničných vinárov, ktorí budú ponúkať svoje lokálne vína. Súčasťou podujatia je bohatý sprievodný kultúrny program.


Stredoslovenská vinohradnícka oblasť

27. apríl Vínšpacírka, Banská Bystrica – 10. ročník – www.vinspacirka.sk – prijmite pozvanie na degustáciu vín na najkrajšie slovenské námestie, na Námestie SNP v Banskej Bystrici. Teší sa na Vás viac ako 40 vinárov so svojimi vínami, čaká Vás bohatý sprievodný program, ako aj chutné gastrošpeciality. Podujatie sa bude konať v čase 14:00 - 20:00 hod.

TERMÍN ZRUŠENÝDni vína MOVINO – 9. ročník – www.movino.sk – podujatie sa organizuje od roku 2012 v areáli vinárstva MOVINO. Celá akcia sa nesie v znamení dobrého vína, každoročne sa ochutnávajú tie najlepšie vína vinárstva. Podujatie je spojené s prehliadkou pivničných priestorov vinárstva. Počas dňa je pre návštevníkov pripravený kultúrny program, pre detičky detský kútik, skákací hrad a ďalšie aktivity. Návštevníci si budú môcť pochutnať aj na chutnom jedle a dobrých syroch. Kúpa vstupeniek bude možná priamo na mieste podujatia.

20. jún 2020Veľkokrtíšska vínna cesta – 9. ročník – www.vkvc.sk – otvorené pivnice vinárov veľkokrtíšskeho regiónu. V ponuke budú okrem vín stredoslovenských vinárstiev aj miestne gastro špeciality. Akcia je súčasťou Veľkokrtíšskej vínnej cesty. Lístky sa budú dať zakúpiť v predpredaji, a v deň konania podujatia aj u jednotlivých vinárov.

05. - 07. november 2020Štiavnická vínna špacírka – Banská Štiavnica – www.stiavnicavino.sk – Špacírka spája génius loci Banskej Štiavnice, malých producentov vína, pre ktorých je robenie vína neustálym hľadaním a objavovaním a „vajnšmekrov“, ktorí sa chcú niečo o tomto procese dozvedieť. Čaká na Vás 10 vínnych zastávok, 25 vinárov a viac ako 100 vín.


Vinohradnícka oblasť Tokaj

4. máj  Deň otvorených tokajských gazdovských pivnícwww.tokajskystrapec.sk – 9. ročník podujatia sa uskutoční od 9:00 do 18:00 hod. vo Viničkách. K dispozícii bude vstup do gazdovských pivníc s možnosťou ochutnať po tri vzorky vína, degustačný pohár spolu s držiakom na pohár, orientačná mapka, guláš a klobása.

PODUJATIE ZRUŠENÉ Urban 2020www.tokajregnum.sk – 13. ročník prehliadky pivníc spojený s ochutnávkou tokajských vín. U každého výrobcu bude pripravená degustácia s ponukou tokajských špecialít. Pivnice budú otvorené v obciach Veľká Tŕňa, Malá Tŕňa, Viničky. Autobusová okružná doprava medzi tokajskými obcami bude zdarma. Počet lístkov je obmedzený, v predaji bude 800 ks.

PODUJATIE ZRUŠENÉTokaj unplugged vo Veľkej Tŕni – 7. ročník – nočný Svätojánsky festival tokajských vín vo Veľkej Tŕni organizuje OZ Tokajské pivnice. 20 otvorených tufových pivníc plných tokajských tekutých pokladov, pečený býk, ohňová šou. To všetko pre 333 šťastlivcov, ktorým sa podarí dostať k lístkom na túto netradičnú akciu. Zaujímavosťou podujatia je, že bude bez prúdu, iba pri sviečkach.

01. august 2020Deň otvorených gazdovských pivníc vo Veľkej Tŕni – 9. ročník – otvorených bude 20 tokajských historických pivníc vo Veľkej Tŕni, v ktorých môžete nasať rodinnú vinársku atmosféru nášho Tokaja. Svoje naturálne vína budú prezentovať väčšinou hobby vinári. Lístky budú v predaji na mieste podujatia, ktoré sa bude konať od 13:00 do 22:00 hod.

PODUJATIE ZRUŠENÉDeň otvorených tokajských pivnícwww.tokajregnum.sk – 16. ročník prehliadky tokajských pivníc spojený s ochutnávkou vín, sa uskutoční vo Veľkej Tŕni, Malej Tŕni a Viničkách. K dispozícii bude autobusová kyvadlová doprava medzi jednotlivými obcami. U každého výrobcu bude pripravený kultúrny program s ponukou tokajských špecialít. Pozor, počet vstupeniek je limitovaný na 800 ks.


V prípade Vášho záujmu, môžete navštíviť aj KALENDÁR PODUJATÍ, ktorý nájdete na titulke portálu www.vinoteka-vinaren.sk. V ňom nájdete množstvo ďalších akcií, ktoré nie sú súčasťou tohto vinárskeho bedekera (pre tento rok je v ňom uverejnených viac ako 200 podujatí). 10 najbližších vinárskych podujatí je súčasťou titulnej stránky nášho portálu.

Pozvite svojich priateľov na niektoré z vinárskych podujatí. Stačí zdielať tu:



Autor: Ing. Miroslav Bednár, prevádzkovateľ portálu www.vinoteka-vinaren.sk, organizátor ankety VÍNO ROKA

Kalendár podujatí

PoUtStŠtPiSoNe
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
  Apríl 2024  
pridaj podujatie

Importéri vín

Chcete sa zviditelniť?
Kontaktujte nás

MODEL OBALY

model_logo_m.png

AKTUALITY

aktuality_banner.jpg

Anketa

Ľutujeme. Už ste hlasovali.

Kde najčastejšie kupujete víno?

vo vinotéke

v potravinách

u výrobcu

na internete

Ďalšie ankety

Bedeker vinárskych akcií